STILIZAREA SPRANCENELOR
Acordati atentie sprincenelor! Ele dau expresie fizionomiei.
Doar pensatul nu poate sa puna in valoare sprincenele asa cum o face stilizarea .
Dar haideti sa vedem care este deosebirea intre pensat si stilizare.
Pensatul este procedura de curatare a zonei din jurul sprancenelor, ce dureaza in general 20-25 minute, pastrand forma lor naturala sau oferind una mai frumoasa, care sa încadreze corect chipul.
Ce inseamna stilizarea sprincenelor, cum se intampla lucrurile concret:
Demachierea sprancenelor.
Observarea plantatiei si a formei, sub lupa.
Stabilirea obiectivului pe termen lung: dorim sa recuperam sprancenele pentru ca s-au pensat de-a lungul timpului foarte mult si s-au subtiat, dorim sa le ingrosam, sa obtinem o alta forma sau pur si simplu sa le intretinem pentru ca ele sunt frumoase si sanatoase in mod natural.
Efectuarea masuratorilor pentru a armoniza sprancenele cu forma fetei.
Dupa stabilirea obiectivelor de frumusete se trece la treaba si se penseaza sub lupa fiecare fir de par in plus fata de forma finala imaginata. Pe langa firele de par se indeparteaza si puful, astfel incat spranceana sa iasa in evidenta cu forma ei noua. Astfel, chipul este mai luminos iar efectul este spectaculos.
Odata forma obtinuta, se explica clientei de ce anumite fire de par sunt lasate special in plus si care mai sunt pasii prin care se trece pentru obtinerea formei finale agreate de comun accord.
La cerere, sprancenele se pot vopsi. Vopseaua folosita de mine este ETB eyes. Este vopsea speciala pentru sprancene care pigmenteaza foarte bine si este non alergica.
Sedinta de stilizare a sprancenelor dureaza între 40 si 50 min., in functie de plantatia sprancenelor clientei si obiectivele de frumusete stabilite de comun acord.
La prima vizita, sedinta incepe consilierea pentru stabilirea formei , incepand cu a doua vizita, lucrurile sunt ceva mai simple.
Reconstructia sprancenelor prin microblading
Microblading-ul este o tehnica manuala ce ofera posibilitatea realizarii unor fire foarte subtiri, identice ca si curbura, finete si culoare cu firul natural din sprânceana.
Spre deosebire de efectele mult prea contrastante si nenaturale ale machiajului permanent, microbladingul asigura un efect mult mai fin prin desenarea sprancenelor fir cu fir, rezultatul putand fi confundat cu o spranceana naturala. Firele desenate imita perfect firele reale ale sprancenei.
Microbladingul este foarte potrivit pentru persoanele care doresc sa reconstruiasca aproape total sprancenele, sa acopere goluri sau sa adauge fire pentru a avea sprancene mai dese.
Rezultatele sunt foarte aproape de natural.
In ce consta, mai exact, tehnica de microblading?
Reconstructia sprancenelor se face in doua sedinte, prima in care se traseaza linii fine curbe ce seaman cu firul de par si cea de-a doua cand se efectueaza retusul.
Un aspect foarte important este ca se lucreaza doar in primul strat de piele, epidermul, astfel incat firele naturale de par si radacina acestora nu vor fi afectate.
Introducerea pigmentului se face prin trasarea unor linii care imita perfect firele de par , se traseaza in sensul cresterii firelor naturale cu ajutorul unui instrument asemanator cu creionul. In acest ‘’ creion ‘’ se monteaza o lama fina . Lama este de unica folosinta. Pigmentii folositi sunt naturali, non-toxici si hipoalergici.
Etapele si descrierea procedurii:
1. Prima sedinta de microblading include stabilirea formei si pigmentarea sprancenelor. Durata aproximativa 2 ore.
Se aplica un anestezic crema, (lidocaina 25mg/g) pentru a amortii zona.
Apoi stabilim impreuna forma. Este cea mai importanta etapa si de aceea i se aloca mai mult timp . Discutam despre cum iti doresti sa arate noile sprancene, cum le vezi pe cele pe care le ai acum si ce imbunatatiri ai vrea sa aiba (ex: mai groase, mai subtiri, mai pline, mai definite). Apoi te sfatuiesc eu tinand cont de forma fetei tale, dimensiunea si forma fruntii, distanta dintre ochi, etc.
Se deseneaza cu ajutorul unui creion forma noilor sprancene.
Dupa ce am agreat impreuna noua forma, trecem la procedura propriu-zisa de microblading care presupune trasarea noilor “fire de par”.
La sfarsit aplicam o crema speciala de hidratare.
Dupa aproximativ 5-6 zile de la prima sedinta pigmentul isi va pierde cam 30% din intensitate, iar peste 3-4 saptamani se poate face cea de-a doua sedinta de microblading, numita si retus.
Pentru cele mai bune rezultate, te rugam sa respecti regulile de ingrijire a sprancenelor.
2. A doua sedinta de microblading (sau retusul) presupune refacerea formei stabilitela prima sedinta si repigmentarea firelor trasate anterior pentru ca acestea sa reziste pe termen cat mai lung.
Durata aproximativa – 2 ore.
Rezultatul final se vede la maxim 3 saptamani dupa a doua sedinta de microblading.
Dupa ce procedura de microblading s-a incheiat, vom sta de vorba si va vom da indicatii pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat. Important este ca procesul de cicatrizare, de vindecare a micilor incizii sa se faca fara complicatii, intr-un timp cat mai scurt. Pentru asta veti primi un set de reguli de ingrijire pe care te rog sa le respectati intocmai.
Abaterile de la aceste reguli pot rezulta in infectarea zonei, in vindecarea mai lenta, in pierderea de densitate de culoare in zonele tatuate. Pentru a nu ajunge in situatii neplacute, este mai bine sa respectati aceste indicatii.
Indicatii de ingrijire in perioada imediat urmatoare:
Este interzis contactul cu apa pana la cadarea cojitelor ( intre 4 si 5 zile in functie de gradul de vindecare a pielii a fiecarei persoane in parte) ceea ce presupune demachierea fetei cu ajutorul dischetelor demachiante.
Nu mergi la sala, piscina sau sauna in primele 4 zile. Transpiratia sau clorul din apa pot afecta culoarea sprancenelor si elimina pigmentii.
Protejeaza sprancenele de soare purtand o pereche de ochelari mari sau o palarie de soare. Soarele poate modifica culoarea pigmentilor.
In general, pentru a pastra culoarea sprancenelor cat mai mult timp (pana la 3 ani) te sfatuiesc sa folosesti un spray cu protectie solara minim 30.