Proceduri minim invazive folosite in tratamentele dermatocosmetice:
MICRODERMOABRAZIUNEA
Este tratamentul dermatocosmetic de exfoliere mecanica. profunda recomandat pentru uniformizarea tenului. Poate fi asociat cu mezoterapia virtuala pentru schimbari vizibile ale aspectului pielii.
Nu este dureroasa, nu are efecte secundare si are rezultate vizibile de la prima sedinta. Are o singura contraindicatie: acneea cu pustule.
Beneficiile microdermoabraziunii:
Recomandat pentru eliminarea efectelor fotoimbatranirii pielii. Efectele fotoimbatranirii pielii sunt: slabirea tesutului conjunctiv reducand astfel elasticitatea si rezistenta pielii; aparitia etelor maronii; pielea devine aspra si uscata; riduri.
La Anniela puteti beneficia de microdermabraziunea cu pulbere de diamant. Microdermabraziunea cu diamant elimina straturile epidermei la diferite adancimi intr-o maniera controlata, fara a traumatiza pielea, putand fi folosita pe fata, pe gat si pe decolteu. Sistemul de microdermabraziune cu diamant inlocuieste fasciculul de microcristale cu o bagheta ce are montat pe ea un cap cu diamante.Capetele cu diamante sunt de diferite marimi si granulatii, pentru diferite tipuri de piele si adancimi de exfoliere. Diamantele netezesc pielea, indepartand celulele moarte si impuritatile care sunt aspirate intr-un filtru.
Spre deosebire de tratamentele cu cristale, microdermabraziunea cu diamante poate fi folosita si pentru a trata zone mai sensibile cum ar fi cele din jurul ochilor, nasului si gurii, unde isi fac aparitia primele semne ale imbatranirii.
Avantajul microdermabraziunii cu diamante:
Peelingul este o tehnica de exfoliere a stratului superficial al pielii. Scopul acestei proceduri este regenerarea in profunzime a tegumentului, reducerea cicatricilor lasate de acnee, reducerea secretiei de sebum, reducerea petelor pigmentare si a ridurilor, lasind pielea vizibil intinerita .
Peelingul chimic ” Pure Peel” de la Cliccare este solutia pentru a scapa de acnee. Procedura consta in aplicarea unui agent chimic exfoliant ce asigura distrugerea straturilor superficiale, dupa care urmeaza etapa de regenerare .In perioada de regenerare se folosesc crème de regenerare sub atenta supraveghere a specialistului.
Agentul exfoliant cu care se lucreaza este un complex de trei acizi. Acidul salicilic care are proprietati antiinflamatorii, antiseptice, keratolitice, comedolitice si dizolvare de sebum.Cu aceste proprietati este o excelenta terapie pentru acnee. Acidul lactic retine hidratarea si stimuleaza sinteza de colagen.Acidul glicolic care este cel mai cunoscut alfahidroxiacid. Este cel mai folosit in peelingurile chimice fiind un produs natural derivat din trestia de zahar cu rol important in reducerea secretiei de sebum si cresterea pielii noi.
In timpul acestei proceduri se distruge stratul superficial de piele alterata . Procedura se recomanda a fi facuta in anotimpul rece, deoarece pielea este fotosensibila si exista riscul aparitiei petelor daca dupa peeling tenul este expus la soare.
Peelingul este personalizat prin folosirea celei mai noi inventii in domeniul peelingurilor chimice. Peel blenderul este special destinat elaborarii peelingurilor personalizate. Se poate controla profunzimea, agresivitatea si rezultatul tratamentului.
Dupa efectuarea peelingului tenul se pastreaza curat si se aplica un strat de crema hidratanta si supernutritiva.
Ce este mezoterapia virtuala?
Mezoterapia virtuala, adica fara ac, este alternativa la mezoterapia clasica si este total non-invaziva. Prin aceasta terapie inovatoare de exceptie se realizeaza introducerea de substante active in straturile profunde ale pielii, cu scopul unei rejuvenari eficiente si rapide.
O simpla aplicatie locala a ingredientelor active, are o eficacitate multiplicata exponential, cu absorbtie de 95% ceea ce genereaza efecte spectaculoase.
Mezoterapia virtuala evita neajunsurile injectilor si nu lasa semne pe piele.
Este indicata tuturor celor care doresc sa trateze probleme precum sensibilitatea si iritabilitatea tenului, acneea rozacee,flascitatea pielii, ridurile superficiale sau pur si simplu vitaminizare.
Mezoterapia virtuala se realizeaza cu ajutorul unui transductor care functioneaza ca o “seringa virtuala” ce inlocuieste acul traditional , cu unda electrica pulsata si modulata. Astfel, prin intermediul impulsurilor electrice emise , porii se dilata de circa 400 de ori, iar ingredientele concentrate si active cu care se lucreaza, ajung direct la receptorii celulari intr-un timp minim.
Procedura este foarte eficienta si foarte comoda pentru pacient , neimplicand niciun fel de discomfort.
Rezultatele sunt vizibile imediat dupa tratament, pielea devenind vizibila mai ferma, mai elastica si mai luminoasa, avand un aspect odihnit, intinerit.
Protocolul mezoterapiei virtuale
Protocolul general include 6-8 sesiuni.
Se recomanda 2 sesiuni / saptamana.
Durata unei sedinte este de 30 minute.
Pentru optimizarea rezultatelor acestui program , se recomanda includerea unei sedinte de microdermabraziune o data la 7-10 zile. Acest lucru se recomanda a fi facut in sezonul rece.
Personalizez fiecare schema de tratament in functie de nevoi, varsta si evolutie.
Beneficiile mezoterapiei virtuale
Cu ajutorul “cocktailurilor” de substante aplicate si a electroporatiei:
Produsele CLINICCARE sunt considerate revolutionare in domeniul dermatologiei estetice.
Pentru ca:
TOSKANI™ este marca proprie a companiei farmaceutice Neftis Laboratorios – Barcelona, Spania, cu produse de mezoterapie si dermato-cosmetice cu adresabilitate in domeniu medical si estetic.
Produsele Toskani sunt combinatii de ingrediente active atent selectionate si studiate, dezvoltate in vederea valorificarii efectului sinergetic a diferitelor principii active si cresterea efectului pe zona de tratament. Sunt produse sterile, in cadrul tratamentelor estetice prezentand o toleranta marita, fara reactii alergice.
Produsele Toskani combina cele mai avansate tehnici de patrundere transdermala, asigura beneficiile tratamentelor de mezoterapie , intr-un mod neinvaziv, sigur, fara discomfort, cu rezultate imediat vizibile.
Aceste calitati ofera posibilitatea unor tratamente 100% personalizate pentru fiecare clienta, pentru a rezolva cat mai eficient deficienta estetica cu care se confrunta, cum ar fi tenul imbatranit, tenul sensibil, tenul acneic, tenul hiperpigmentat, celulita, vergeturi, cicatrici post-acneice, etc.
Curatare/ hranire/ masaj
Ultrasunetele sunt folosite in cosmetica pentru a curata pielea si a trata diferite inestetisme, prin efecte mecanice si termice. Efectul asupra tesutului este de micromasaj si incalzire.
Vibratia de inalta frecventa si efectul de incalzire al spatulei accelereaza circulatia sanguina si limfatica in piele, elimina toxinele, elibereaza pielea de celule moarte, reducand astfel stratul cornos pentru a reda elasticitatea pielii.
Sub actiunea ultrasunetelor pielea va fi stimulata sa produca mai mult collagen devenind mai catifelata si stralucitoare, ridurile fine vor fi eliminate.
Efectele benefice ale acestui tratament :
bland, total noninvaziv.Prin vibratii acustice lichefiaza impuritatile si sebumul ca mai apoi sa fie indepartate cu apa.
Pielea devine mai neteda si mai catifelata pentru ca ultrasunetele nu doar curata , de asemenea ajuta produsele cosmetic sa patrunda 3-5mm in piele.
Dispozitivul pe care il folosesc este un model foarte nou care pe langa functia de curatare , o are si pe cea de hranire si pe cea de masaj.
Cu ajutorul functiei de hranire nutrienti din serurile cosmetice sunt ajutati sa patrunda 3-5 mm in tesut, dand pielii aspect neted. Absorbtia serului si a substantelor active este imbunatatita de 4 ori fata de simpla aplicare cu mana.
Micromasajul efectuat cu ajutorul vibratiei de inalta frecventa accelereaza circulatia limfatica , elimina toxinele, reduce imbatranirea celulara, restabileste elasticitatea.
Terapia de inductie de colagen prin electroporatie functioneaza prin producerea de pana la ‘’ 1 milion de scurt circuite” in stratul dermal al pielii.Datorita penetrarii curentilor de frecventa joasa, incepe proliferarea fibroblastilor, creste conductivitatea, se mareste factorul de crestere al fibroblastilor care se transforma in retele de elastina si colagen.
‘’Scurt circuitele” pot stimula celulele aflate pana la 2 mm de la locul penetrarii undei.Efectul este de stimulare si eliberare de factori de crestere din celule.
Rezultatele unui studiu al Universitatii din Marburg arata ca si cei mai buni lipozomi continand substante active pot penetra bariera epidermala ( stratul cornos) doar in procent de 0,3% iar restul de 99,7% se pierd. Daca aceste substante sunt ajutate de tratamentul EPN procentul de penetrare al pielii creste cu 200%.