Acneea juvenila este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice, apare la pubertate datorita modificarilor hormonale ce au loc in organism.
Modificarile hormonale determina secretia excesiva de sebum si inflamarea foliculului pilosebaceu. Sub actiunea bacteriilor, depozitele de sebum se infecteaza. Astfel apar pustulele.
Factori care agraveaza evolutia acneei juvenile:
Acneea juvenila in forma foarte grava necesita consultarea unui dermatolog, dupa care se poate incepe tratamentul cosmetic.
Formele care nu necesita interventia medicului pot fi tratate direct de catre cosmeticiana.
Produsele dematocosmetice pe care le folosesc in tratamentul acneei juvenile, au ca ingredient de baza extractul de alge https://www.anniela.ro/2020/02/07/algavit-sau-puterea-vindecatoare-a-algelor/.
Curatarea sub abur a tenului folosind gelul purificator care prin continutul de substante bioactive elibereaza porii, indeparteaza excesul de grasime si calmeaza iritatiile. Amestecul de abur, ozon si uleiuri esentiale are rolul de a usura desprinderea celulelor moarte si de a purifica pielea. Gomajul sau exfolierea se face pentru indepartarea celulelor moarte si grasimii in exces, manual prin usoare miscari de masaj sau folosind peria rotativa profesionala.
Extragerea comedoanelor si a pustulelor urmata de aplicarea lotiunii calmante bogata in principii active cu un puternic efect antibacterian si antiinflamator cu actiune in combaterea si prevenirea acneei.
Dezinfectarea si calmarea zonelor unde s-au facut extractii, folosind electrodermul. Aplicarea unei masti bogate in extract de alge, avand efect antibacterian. Masca impiedica formarea punctelor negre, indeparteaza excesul de sebum, regleaza activitatea glandelor sebacee si reduce predispozitia tenului de a dezvolta noi stari infectioase.
La final aplicarea cremei de protectie. Tratamentul la cabinet se repeta o data sau de doua ori pe luna functie de situatie, dar nu este suficient. Ingrijirea trebuie continuata acasa. Curatarea tenului dimineata si seara cat si dupa efort fizic intens, este esentiala.
Sapunul cu spirulina, ulei de rozmarin si lemongrass este foarte prietenos cu pielea fiind facut din ingrediente naturale.
Pastrarea unei diete bogate in vitamine, minerale ( Zn, Si, Cr), carne alba slaba, peste, ceai verde si desigur multa apa. Se vor evita bauturile racoritoare acidulate, produsele de patiserie, prajelile, lactatele grase.