Politica de confidentialitate!

Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului si imbunatatirea performantei platformei. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra. Pentru informatii suplimentare, setari si retragerea acceptului, va rugam sa accesati pagina Politica de confidentialitate.

 

Masajul Aromaterapeutic un dar al Stiintelor Stravechi

Masajul Aromaterapeutic un dar al Stiintelor Stravechi

Frumusetea si sanatatea sunt obtinute cand oamenii traiesc in armonie deplina cu legile universului. Frumusetea exterioara depinde de frumusetea interioara.Frumusetea interioara este data de echilibrul dintre minte, trup si spirit. In prezent psihoneuroimunologia ne ofera baza stiintifica a medicinei stravechi ayurvedice, a interactiunii dintre trup si emotii in sanatate si boala.Echilibrul sau dezechilibrul nostru interior are influenta directa asupra starii sistemului imunitar, la fel si asupra multor procese ce au loc in organismul nostru.

Un comportament pozitiv in ceea ce priveste viata, calmul, simtul umorului, abilitatea de a ne oferi pauze de odihna, intaresc sistemul imunitar, autoapararea corpului nostru.

Invers stresul, nelinistea, hiperactivitatea au un efect opus, sistemul imunitar este slabit, trupul fiind intr-o stare de predispozitie ridicata la boli. Oamenii care au sistemul imunitar slabit sunt predispusi la alergii, afectiuni ale pielii, imbatranire prematura.Daca am putea alege un cuvant care sa defineasca viata oamenilor moderni, acesta ar trebui sa fie: agitat.

Credem adesea ca, daca stam un timp fara sa facem ceva, acela este timp irosit.Dar asta nu este o problema de cantitate, ci una de calitate. Intoarcerea catre interior revitalizeaza mintea si corpul, intr-un fel care le armonizeaza cu lumea exterioara.

Masajul aromaterapeutic are un evident efect asupra sistemului nervos si asupra sistemului imunitar de care avem nevoie pentru a ne proteja de influentele negative ale mediului incanjurator.

Masajul aromaterapeutic devine mijloc autentic, instrument pentru eliminarea blocajelor emotionale, tensiunilor si stresului.Chiar si in cazurile dificile, starea se imbunatateste daca este facuta corect legatura intre problema emotionala si aroma potrivita.In functie de esentele alese, putem exercita o influenta benefica asupra problemelor specifice care isi au originea in viata noastra spirituala.

Uleiurile esentiale sunt un dar al lumii vegetale, inmagazinate in plante au rolul de rezerva energetica in cresterea plantelor.Dupa ce sunt extrase din plante devin surse de sanatate fizica si emotionala pentru oameni.

In timpul masajului moleculele lor ajung la creier prin intermediul organului olfactiv . Prin stimularea terminatiilor nervoase ale organului olfactiv, impulsurile generate ajung din nas in creier( hipotalamus).

Aici exercita actiune asupra centrilor care coordoneaza sistemul neurovegetativ si conexiunile acestuia. Aici se afla centrul emotiilor si al senzatiilor. Emotii care la un om sanatos se afla in armonie cu corpul si mintea.

admin