Metode moderne folosite in tratamentul acneei vulgare

Metode moderne folosite in tratamentul acneei vulgare

In urma studiilor efectuate s-a observat ca in tratamentul acneei vulgare, alternarea sedintelor de curatare profunda ( inclusiv extractii) cu cele de calmare/ recuperare, da cele mai bune rezultate.

Numarul sedintelor se stabileste functie de gravitatea afectiunii.

Dupa 10 sedinte de tratament.

Dupa ce s-a facut diagnosticarea corecta a tenului se incepe tratamentul care se axeaza pe trei actiuni:

  • Actiunea cheratolitica pentru stimularea turnover-ului celular. Turnover-ul celular este procesul de reinnoire a epidermului.
  • Actiunea antiinflamatorie si de reducere a infectiei prin distrugerea bacteriei P-acnes.
  • Actiunea regeneranta – restabilirea sistemului natural de aparare.

Aceasta metoda de tratament care promoveaza alternarea sedintelor de curatare cu cele de recuperare/calmare, are urmatoarele avantaje :

  • Eficienta terapeutica semnificativa, insanatosirea vizibila a pielii de la primele tratamente.
  • Prevenirea semnelor post acnee.
  • Experienta de tratament ” placuta” care incurajeaza continuarea.

Etapa de curatare profunda incepe cu aplicarea gelului cu efect keratolitic, aceasta etapa pregateste tenul pentru extractii. Gelul este foarte eficient datorita substantelor active continute.Aceste substante active sunt:

Acidul salicilic- cu rol antiinflamator si keratolitic .

Cimbru – pentru curatarea si purificarea pielii.

Zeolit – mineral cu efect de incalzire , accelereaza incalzirea pielii inainte de curatarea profunda.

Dupa ce pielea a fost pregatita se efectueaza extractiile.

Cea de-a doua parte a tratamentului de curatare are drept scop reducerea inflamatiei si a infectiei cu bacteria P-acnes.

Pentru asta se foloseste mezoterapia virtuala- metoda terapeutica revolutionara.

Mezoterapia virtuala are ca rezultat electropermeabilizarea pielii,adica creerea unor pori temporari in membranele celulelor, folosind impulsurile electrice de frecventa joasa.

Aceasta procedura are ca scop penetrarea transdermica a substantelor necesare. In tratamentul acneei vulgare folosim cocktailul purificator/ antiinflamator. Acest cocktail contine substante active care echilibreaza secretia de sebum, previne proliferarea bacteriilor, reduc inflamatia si roseata, au efect seboreglator comedolitic si keratolitic.

Sedintele de recuperare si calmare incep cu etapa de curatare blanda, folosind acizi slabi sau enzime. Apoi etapa de stimulare a regenerarii pielii folosind tot mezoterapia ca procedura. Cocktailul pentru aceasta etapa contine substante active pentru calmarea pielii, reducerea inflamatiei, cresterea nivelului de hidratare, regenerrea texturii , reinnoirea celulara, echilibrarea secretiei de sebum si reducerea semnelor.

admin